Mark Rietmeijer
Beeldhouwer, Steenhouwer, Filosofie, Kunstgeschiedenis
Mark Rietmeijer, beeldhouwer , steenhouwer, filosoof, beeldentuinen, moderne kunst, beeldende kunst.

Beeldentuinen!
Mark Rietmeijer: Beelden horen in beeldentuinen!Beelden horen in beeldentuinen!
Met deze sectie wordt een een speurtocht naar beeldentuinen geopend. Een aantal van mijn beelden is in privé tuinen geplaatst. Helaas kan ik dit nu nog niet zichtbaar maken. Daarom laat ik u intro's en links naar websites zien waar u wel een idee kunt opdoen. Indien u een leuke beeldentuinen tip heeft, laat het me dan weten!


Mark Rietmeijer, Slijkeinde 56, 2513 VD Den Haag, T: 06-49873715, Email

beeldentuinen Kasteel-Museum SypesteynTentoonstelling Kasteel-Museum Sypesteyn, Loosdrecht
2 juli t/m 2 oktober 2005

De beeldentuin van Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht, ontworpen in een geometrische stijl van rond 1600, is een bijzondere locatie en uitermate geschikt voor eigentijdse exposities. Thema van de nieuw zomer tentoonstelling is de wisselwerking tussen natuur en cultuur.U wordt begroet door de Grote Vriendelijke Reus, de 'Jolly Giant' van de bekende Amerikaanse kunstenaar Paul Kubic. Door inwerking van de elementen heeft het een prachtige roestrode kleur gekregen. De keramische beelden van Christie Rusche tonen menselijke figuren die overgaan in organische vormen. Zij hebben vaak een dromerige sfeer. De bronzen van Luigi Amati en Wouter Stips zijn meer anekdotisch van aard. Een reeks vrolijke, surrealistische vogel-mensen van Wouter Stips zal de gazons van Sypesteyn verlevendigen. Het werk van Brigitt Fleury is expressionistisch en fel van toon. Vooral haar op knoestige boomstronken geïnspireerde gestalten sluiten prachtig aan bij de oude bomen van het kasteelpark. Ook in de keramische sculpturen van Maria Geschiere zijn mensfiguren te onderscheiden maar dan sterk gestileerd. Aarde is een belangrijke inspiratiebron voor haar huis-vormen, want, zo zegt zij, "de kracht van een huis komt uit de aarde".
Kijk op hun site!
Beeldentuinen: Art et Jardin Beeldentuin & Exposities, BilthovenArt et Jardin Beeldentuin & Exposities, Bilthoven
Art et Jardin toont U in de bosrijke omgeving van Bilthoven de extra dimensie die beelden aan een tuin kunnen geven. Met de keuze voor een specifiek beeld vertelt U feitelijk iets over Uzelf en geeft U een persoonlijke signatuur aan Uw tuin. Opgenomen in de natuurlijke omgeving vormen beelden een constante inspiratiebron voor Uzelf en voor anderen.
Kijk op hun site!
Beeldentuinen: Galerie & Skulpturenpark Groeneveld AlmeloGalerie & Skulpturenpark Groeneveld Almelo
Een mooie website van Beeldend kunstenaar Marie-Louise Kersbergen en haar echtgenoot drs. Paul Simon. Men nodigt u graag uit op het landgoed Huize Groeneveld. Met 800 m2 expositieruimte en een beeldentuin van 3 ha. is Galerie & Skulpturenperk Groeneveld Almelo een van de grootste kunstcentra van ons land. Zeer de moeite waard en de website geeft een mooie impressie van de tuin, maar ook van afzonderlijke beelden..
Kijk op hun site!

Beeldentuinen: Beeldentuin CuijkBeeldentuin Cuijk
Ieder jaar rond Pasen opent de Beeldentuin Cuijk haar poorten voor de zomeropenstelling. De Beeldentuin, sfeervol gelegen naast de Martinuskerk aan de Kerkstraat in het centrum van Cuijk, is een voormalige begraafplaats, welke opnieuw is ingericht als tuin, ruimte biedt aan een 20-tal beeldhouwwerken. De tuin is zo ingericht dat ieder kunstwerk optimaal tot zijn recht komt.
Kijk op hun site!
Beeldentuinen: Artihove 'Art Centre'Artihove 'Art Centre'
In het prachtige natuurgebied ‘De Rottemeren’ ten noorden van Rotterdam ligt het Artihove `Art Centre`. Het typisch Hollands polderlandschap met de waterlopen, dichte rijen knotwilgen en open grasvlakken vormt het ideale podium voor de diverse kunst uit onze collectie.
Kijk op hun site!

Beeldentuinen: Duck at The Best of PerigordThe Best of Perigord
Vanaf het begin gingen in de Jardins de Cadiot de tuinkunst en de beeldhouwkunst harmonieus samen. Sinds kort treft u in de bostuin ook een aantal beelden uit Zimbabwe aan. De hele zomer wordt daar het werk van zo´n veertig verschillende beeldhouwers tentoongesteld. Jaarlijks koopt Afric´Art, op basis van "fair trade", rechtstreeks beelden van de beeldhouwers van Tengenenge, het kunstenaarsdorp in het noorden van Zimbabwe. Beeldhouwkunst wordt in Zimbabwe al eeuwen beoefend. Naast traditioneel geïnspireerde stukken, vindt u in onze beeldentuin vooral contemporaine – en vaak zeer expressieve – kunst.
Kijk op hun site!

Beeldentuinen: Kunst in de polderKunst in de polder
Achter de galerie komt u in de schitterend aangelegde, 3500 m2 grote beeldentuin. Deze is verdeeld in diverse tuinkamers waarin beelden van verschillende stijlen te zien zijn. Om de kunst goed tot zijn recht te laten komen is een tuin gecreëerd, die zowel rust uitstraalt alsmede een goede achtergrond biedt aan de tentoongestelde beelden. "Kunst in de polder" organiseert meerdere thema-verkoopexposities per jaar. In de beeldentuin en galerie kunt u tevens terecht voor rondleidingen en lezingen voor groepen.

Kijk op hun site!
Beeldentuinen: Beeldentuin " De Plantage "Beeldentuin " De Plantage "
De in 2002 gerealiseerde beeldentuin omvat een vaste collectie, aangevuld met werk van afwisselende gastexposanten waarbij de nadruk ligt op beelden in natuursteen. Tijdens de Jaarlijkse Zomerbeeldententoonstelling is de beeldentuin vrij toegankelijk op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Kijk op hun site!

Beeldentuinen: Kabinet Hendrik Beekman BeeldentuinKabinet Hendrik Beekman Beeldentuin
In de beeldentuin met vijver staan beelden in brons en steen van verschillende kunstenaars. Vaste exposanten zijn Evert Arensman met ‘luchtige’ bronzen beelden en de gezellig mollige beelden van Marijke in den Bosch zijn van keramiek. J.J. Bakker maakt massieve beelden van steatiet en serpentijn en Bernet Keuenhof bijzonder sierlijke beelden van keramiek.
Kijk op hun site!

Onder galerie kunt u meer beelden van Mark Rietmeijer zien.
Sitemap